دونستن ترفندهای تست زنی برای دانش آموزایی که قبل از آزمون به اندازه کافی مطالعه کردن خیلی کمک کننده هستش تا بهترین نتیجه رو بگیرن.
یک مشکل غالب توی تست زنی، عدم استفاده درست از زمان هستش که این ناخودآگاه موجب افزایش استرس داوطلب و درنتیجه افزایش میزان خطا و افت تراز میشه.
توی تستزنی صحیح به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
نکته مهم درباره دروس توی آزمون ها به ویژه کنکور اینه که درسته که ضرایب هر درس با درس دیگه متفاوته اما سوالات یک درس همگی از یک میزان امتیاز برخوردار هستن و یکی از دیگری اهمیت بیشتری نداره پس همین موضوع باعث میشه با یک حساب سرانگشتی متوجه بشیم که نباید برای یک سوال زمانی بیشتر از زمان مشخص شده رو اختصاص بدیم چون امکان داره اینطوری زمان پاسخگویی به سوالات دیگه ای که همینقدر مهم هستن رو فدای سوالی کنیم که شاید حتی در آخر نتونیم به پاسخ درستش برسیم.
هر دانش آموزی نقاط قوت و ضعف خودشو داره و بسته به این موضوع باید تصمیم بگیره که حدودا چندتا تست رو میخواد پاسخ بده
دستهبندی سطح تست ها چطوریه؟
بعد از اون، نوبت دسته بندی سوالات هستش. با یک نگاه سریع و مطالعه روزنامه وار میتونین سوالات رو طبقه بندی کنین و الویت های پاسخ دهی رو مشخص کنین تا دچار سردرگمی و اتلاف وقت نشین.
درکل سه دسته اصلی سوال وجود دارن:
- سوالاتی که آسان هستن، در الویت اول هستن و باید در اولین فرصت اونارو جواب بدین.
- یک سری سوالات هم هستن که میدونین زمانبر هستن یا اینکه برای پاسخ دادن مردد هستین و شک دارین که اصلا بتونین پاسخ بدین یا نه. کنار این سوالا برای خودتون علامت بذارین تا اگه بعد از پاسخگویی به سوالات اون درس تایمی اضافه اوردین دوباره بهشون برگردین و با خیال راحت روشون فکر کنین.
- دسته آخر سوالاتی هستن که کاملا مطمئن هستین که نمیتونین حلشون کنین و در واقع این سوالات همینجا حذف میشن.
نکته قابل توجه اینه که حواستون باشه قرار نیست زورکی از سوالی که هیچ پیش زمینه ای ازش ندارین به جوابی برسین! نیازی نیست که شما حتما به همه سوالات پاسخ بدین. فقط پاسخ سوالاتی که از درستیشون اطمینان دارین رو توی پاسخنامه ثبت کنین.
بیشتر بخوانید
همینکار کلی میتونه باعث افزایش درصد و ترازتون بشه پس از این قسمت حرفم راحت عبور نکنین!
توی تستزنی این کار هارو یادتون نره!
ترتیب دفترچه رو بهم نزنین! با همون ترتیبی که مشخص شده توی دروس پیش برید و پاسخ بدین و هی جلو جلو نرید که نگاه کنین چقدر تا انتهاش مونده چون اینکار چیزی جز افزایش استرس براتون نداره!
توی خوندن سوالات به اندازه کافی دقت به خرج بدین و با آرامش سوال رو بخونین؛ به قول معروف: فهمیدن سوال نصف راه جوابه! توجه به افعال مثبت و منفی سوالات خیلی مهمه.
گزینه هارو با دقت بخونین (منفی و مثبت هارو قاطی نکنین!) و روی گزینه هایی که به هر دلیلی حذفشون کردین و مطمئن هستین که پاسخ درست نیستن خط بکشید تا سراغشون نرید.
بیشتر بخوانید
توی دروسی که پاسخ گزینه ها عدد هستن دقت کنین که پاسخ رو با شماره گزینه اشتباه نگیرین! و این مورد رو چک کنین حتما.
همه سعیتون بر این باشه که سوالات هر درس رو توی زمان کمتر از زمان استاندار پاسخ بدین تا بتونین زمان ذخیره کنین و بتونین از این زمان برای سوالات دروس دیگه استفاده کنین.
اگر به آخر دفترچه رسیدین و زمان اضافه داشتین حالا میتونین دوباره برگردین به دروس و روی حلشون فکر کنین ولی اینجا الویت اول با کدوم دروسه؟ درسته. اول دروسی که نقطه قوت شما هستن با توجه به اینکه کدومشون ضریب بالاتری داره برگردین بهش و زمانتون رو برای پاسخگویی به سوالات اون درس بذارین.
اگر حین آزمون حس کردین که با کمبود وقت مواجه میشین برید سراغ سوالاتی که ضریب بالاتری دارن.
مواردی هم که توی وارد کردن پاسخ ها مهم هستش رو هم دیگه خودتون به خوبی میدونین( اینکه جا به جا وارد نکنین و...) که دیگه راجبشون حرف نمیزنیم. فقط چیزی که بنظرم لازمه اینجا بگم اینه که اصلا این اشتباه که همه جوابارو یکباره وارد پاسخنامه بکنین رو از ذهنتون بیرون کنین. اینکار خیلی ریسک بدیه چون امکان داره انتهای آزمون دچار کمبود وقت بشین و نتونین همه سوالاتی که پاسخ دادین رو وارد کنین و همینطور خطای شمارو هم چند برابر میکنه.
بیشتر بخوانید
سخن آخر
این مواردی که اینجا بهشون اشاره شد همگی موارد ساده و پیش پا افتاده ای هستن اما نباید دست کم بگیریدشون چون توی همه آزمون ها جو رقابتی خیلی شدیده و کوچیکترین خطاهای این مدلی میتونه کلی رتبه شما رو عوض کنه و آینده تون رو تغییر بده؛ اما یک خوبی هم داره اونم اینه که بخاطر همین جو رقابت سنگینی که هست خیلی ها دچار استرس و اضطراب کنترل نشده ای میشن و این سبک خطاهاشون خیلی بیشتر از حالت عادی میشه و اگه شما دچار این خطاها نشین میتونین به راحتی رتبه تون رو بهتر کنین!
خوشحال میشیم نظراتتون رو باهامون در میون بذارین.