افزایش ساعت مطالعه

چطوری ساعت مطالعه رو بالا ببریم ‼️️.

خیلی زیاد دیده میشه که داوطلبان کنکور از پایین بودن ساعت مطالعه خود ناراضین و با اینکه ساعت زیادی از شبانه روز رو به عنوان درس خواندن تو اتاق سپری می کنن ساعت مطالعه شان از حد مورد انتظار خیلی کمتره.

شاید بپرسین کلمه (افزایش واقعی ) یعنی چی؟ همون طور که اشاره شد خیلی از داوطلبا فقط ساعاتی که کتاب دست میگیرن و یا به کتابخانه یا اتاق مطالعه خود میرن رو افزایش میدن و در واقع مطالعه آنها هیچ افزایشی پیدا نمیکنه

 

عوامل کاهش دهنده ساعت مطالعه :

۱) عدم برنامه ریزی یا برنامه ی ناصحیح؛ بعضی از دانش آموزا برای مطالعه و درس خواندن برنامه ریزی نمی کنن و صبح که از خواب بیدار میشن تصمیم میگیرن که مثلا فلان درس رو بخونن. در این حالت به دلیل سردرگمی و نداشتن نظم، ساعات زیادی رو هدر میدن. در بعضی موارد هم برنامه ریزی نادرسته که باعث این اتفاق میشه. برای مثال تو برنامه خودشون ، خواندن کامل و جزء به جزء یک فصل را در تمام روز معین میکنن. این نوع برنامه ریزی به دلیل نداشتن تنوع در طول روز، واقعا خسته کننده ست و داوطلب از درس زده و دلسرد میشه و تمایلی به خوندن نشون نمیده و سبب میشه تا وقت زیادی رو هدر بده.

 

۲) تفریط و افراط؛ خیلیا هم با سطح خوب و قوی ، دچار مشکل افراط و تفریط (کامل گرایی) هستن. مثلا ی دانش آموز تصمیم میگیره که هر روز مطالعه خود را از ساعت ۷ شروع کرده و تا آخر شب ۱۴ ساعت درس بخونه. اما وقتی صبح از موعد مقرر دیرتر بلند میشه و به این نتیجه میرسه که تا آخر شب نمیتونه۱۴ ساعت مطالعه کنه،تصمیم میگیره کل روز رو از مطالعه صرف نظر کرده و روز بعد با یک شروع بهتر کار خود را آغاز کنه.!

 

۳) درگیری با مسائل حاشیه ای؛ بعضی از دانش آموزا هم گاهی انقدر خودشونو درگیر حواشی و ابزارهای آموزشی و مشاوره ای میکنن که اصل موضوع، یعنی کنکور و موفقیت توی کنکور رو فراموش میکنن و یادشون میره که کلاسها ، مشاوره ها و … فقط ابزاری هستن تا شما را به هدف خودتون برسونن. برای مثال چون مشاور x رتبه های تک رقمی داشته ، حتما مشاور شما هم باید باشه. یا درگیر شدن به این وسواس که دوستاتون کلاسی که ثبت نام کردن از کلاس شما بهتره و یا تو خرید کتاب و مسائلی از این دست. باید دقت داشته باشید که توجه بیش از حد به این مسائل باعث میشه تا شما زمان زیادی را بیهوده هدر بدین.

 

 

۴) افکار مخرب و استرس های بی مورد؛ بعضی از دانش آموزا حین درس خواندن مدام به این فکر می کنن که دو ماه دیگه باید چه چیزایی رو خونده باشن، یا سر جلسه کنکور قراره چه اتفاقی براشون بیفته و چه چیزی در انتظار اونهاست. برخی هم مدام درگیر استرس این هستن که به هدف ، رتبه و دانشگاه دلخواهشون نرسن

 

 

۵) دشمنان وقت (گوشی موبایل ، تلویزیون )؛ این مشکل رو نه تنها دانش آموزان بلکه افراد دیگه هم دارن و وقت خیلی زیادی رو صرف گوشی و یا تماشای تلویزیون میکنن. حتما پیش اومده که گوشی را دست میگیری و یا پای تلویزیون میشینی و قصد داری فقط مدت کوتاهی رو صرف اون بکنی ولی یکدفعه به خودت میای و میبینی که چندساعت گذشته و تو همچنان سرگرم اون هستی. در این حالت ممکنه از اینکه چند ساعت را هدر داده ای استرس بگیری و بقیه روزت رو هم تمرکز نداشته باشی.

 

حالا بعد از شناختن عوامل کاهش دهنده مطالعه و مقابله با اونها، راه های افزایش ساعت مطالعه را با هم مرور میکنیم ؛

۱-افزایش باید تدریجی باشه :

حتما باید این موضوع رو جدی بگیریم که افزایش ساعت مطالعه باید تدریجی و با شیب ملایم باشه.

مثلا اگه روزانه ۴ ساعت مطالعه می کنی، نباید اون رو یدفعه به ۷ یا ۸ ساعت افزایش بدی . ممکنه فکر کنیم که زمان که کمی داریم و با این کار میتوانیم زودتر درس ها رو تموم کنیم؛ این باور اشتباهه چون در اینصورت نه تنها موفق به انجامش نخواهیم شد ، بلکه پس از ی مدت کوتاه، از مطالعه دلسرد شده و یأس و فشار روحی سراغمون میاد و باعث میشه حتی ساعت مطالعه قبلی خودمون رو هم دیگه ادامه ندیم.

نگرانی و استرس بی مورد رو از خودتون دور کنین وبا اعتماد به نفس ساعت مطالعه خودتونو تدریجی اما برنامه ریزی شده و منظم افزایش بدین. مثلا اول ۴ ساعت را به ۳۰/۴ ،بعد ۵ و به همین طریق ادامه بدین تا به میزان مطلوب و دلخواهتون برسین.

 

 

۲-جاهای خالی در برنامه تان رو بشناسین :

منظور اینه که اگه شما از صبح تا شب ۴ ساعت مطالعه داشته باشین اما زمان استراحتتان به نسبت زیاد باشه، این ۴ ساعت رو فشرده و منظم کنین و با استراحت های ۱۵ الی ۲۰ دقیقه ای ، از صبح تا ظهر