خواندن شیمی

 

درس شیمی یکی از درسایی هست که ماهیتش رو نمیشه به راحتی تشخیص داد چون شیمی تلفیقی از مباحث و سوالات حفظی، مفهومی و محاسباتیه. پس شیوه مطالعه این درس هم باید مطابق با ماهیتش، تلفیقی از چند شیوه باشه تا بشه بهترین نتیجه رو گرفت.

 

 

حفظی و مفهومی

یک عدد و کلمه رو جا نندازین! بعد از مطالعه اولیه کتاب و شناسایی قسمت های حفظی که نیاز به خوندن دقیقتر و بیشتر دارن، حالا باید کلمه به کلمه، همه اون قسمت ها دقیق و با تمرکز زیاد خونده بشن. توی این قسمت خوندن پاورقی ها، نظریه ها، خواص و ویژگی های عناصر و نکات شکلها و رنگ ها به هیچ وجه نباید فراموش بشن! تعداد خیلی زیادی از سوالات کنکور میتونن از همین چیزای ساده طراحی بشن.

 

بعد از مطالعه چیکار باید کرد؟

بعد از مطالعه متون حفظی کتاب و جزوه، حالا باید مثل زیست شناسی اونارو یک جا جمع آوری کنین و نت برداری و حاشیه نویسی هارو شروع کنین تا به یک کتاب جامع و کامل برای مطالب مفهومی شیمی کنکور دسترسی پیدا کنین! و بعد از تست زنی هم همه نکات جدید و تله های تستی رو بهشون اضافه کنین.

 

اولویت تست زنی چطوریه؟

توی تست زنی باید الویت با تست های استاندارد کنکور باشه که بعد یه مدت بتونین ذهن طراح رو بخونین و براحتی قسمت های مهم و تست خیز هر فصل رو شناسایی کنین. اما چون تعداد تستسهای کنکور توی هر فصل زیاد نیست؛ از تست های تالیفی هم غافل نشین. چراکه این تست ها باعث یادگیری  بهتر و تسلط بیشتر روی مطالب میشن.

 

مطلب اخر توی این قسمت

در کل توی خوندن موضوعاتی که نیاز به حفظ کردن دارن، از چیزاییکه میتونه تعیین کننده باشه؛ تکرار و مرور منظم و روزانه است. 

 

پی نوشت

پس اگه توانایی استمرار توی خوندن شیمی رو ندارین بهتره از همین الان این درسو کنار بذاری.

 

محاسباتی

برای شروع کار، بهتره که اول ازهمه فرمولها توی یه دفتر جدا یادداشت بشه. درواقع شاید نیازی به حفظ کردن فرمولها نباشه همینکه کاربرد و شرایط استفاده فرمول رو توی سوالات مختلف یاد بگیرین خود به خود دیگه اون فرمول رو بخاطر سپردین!

 

نکات رسیدن به تسلط نسبی

برای رسیدن به تسلط نسبی، باید تست های مختلف رو تجربه کرد!

 

و لازمه که توی تست های دور اول که تست های آموزشی هستن، دونه دونه تست ها کاملا بررسی بشن تا نکته  ای جا نمونه و سوالات جالب و نکات مهم هر سوال رو توی حاشیه نویسی هاتون فراموش نکنین.

 

یسری ترفندهایی هم هستن که فقط برای درس شیمی استفاده نمیشن و درواقع مهارت و هنر آزمون دادن و تست زنی هستش تا بتونیم بهترین نتیجه رو بگیریم.

 

مثلا توی تست زنی ها حتما باید مدیریت زمان رو در نظر داشته باشین تا برای شرکت توی آزمونها دچار مشکل کم آوردن زمان نشین.

 

مطلب اخر توی این قسمت

توی زمانهای مرور اول از همه خوندن کتاب و حاشیه نویسی ها وبعدش تست های مهم و علامتدار رو بخونین و دوره کنین.

 

برای آشنایی با شیوه های تست زنی و خلاصه نویسی میتونین مقالات مرتبط رو توی همین سایت مطالعه کنین.